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創業者はどこから来るのか―1999年から2019年の日本におけるIPO企業の創業者の実態調査

橘樹:軽部大:内田大輔
『Venture Review』 Vol.40 113-118頁 (2022/10/06)

  • 経営学
  • 組織論
  • 社会学
  • ネットワーク
  • 人材移動
  • アントレプレナー
  • 起業
  • 科研費プロジェクト
  • 論文

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    イノベーション実現への反対のマネジメント

    吉岡(小林)徹
    『一橋ビジネスレビュー』 69巻 4号 90-95頁 (2022/03/31)

    連載 イノベーションマネジメントの定石(第5回)

    • 組織論
    • イノベーション・プロセス
    • 科研費プロジェクト
    • 論文

      関連URL:

      Determinants of Contract Renewals in University–Industry Contract Research: Going my Way, or Good Sam?

      Yoshioka-Kobayashi, Tohru: Makiko Takahashi, in Azagra-Caro, Joaquín M., Pablo D'Este and David Barberá-Tomás, eds. (編)『University-Industry Knowledge Interactions: People, Tensions and Impact (International Studies in Entrepreneurship Volume 52)』 Chap. 6, pp. 89-110
      Springer(2022/02/22)

      • 技術経営
      • 産学連携
      • 科研費プロジェクト
      • データやAIの利用は生産性とイノベーションに結びつくのか

        大山睦:北川諒:堀展子
        『一橋ビジネスレビュー』 68巻 4号 24-37頁 (2021/04/01)

        ビッグデータ分析やAIなどの最新テクノロジーの導入が、生産性の向上やイノベーション活動に寄与すると論じられている。データやAIの利用は生産性の向上やイノベーション活動に結びつくのか。本論文では、「組織マネジメントに関する調査」で得られたデータを用いて、マネジメントの補完的な役割にも着目しながら、この問いについて定量的に答えることを試みる…

        • イノベーションの経済分析
        • 科研費プロジェクト
        • 論文

          関連URL:

          Revisiting incremental product innovations in the food manufacturing industry: An empirical study on the effect of intellectual property rights

          Yoshioka-Kobayashi, Tohru: Tomofumi Miyanoshita: Daisuke Kanama
          『Journal of Economic Structures』 (2020/04/20)

          The highly competitive and mature food industry has long been process innovation-oriented while largely neglecting product/technological innovation. However, recent innovation debates have raised two issues. First, imitations of product innovations likely underestimate the value of innovation in this industry; second, exaggerations of …

          • 知的財産権
          • イノベーションの経済分析
          • 科研費プロジェクト
          • Profiting from (not too many) package designs: evidence from a firm level design registration analysis in the food manufacturing industry

            Miyanoshita, Tomofumi: Tohru Yoshioka-Kobayashi: Daisuke Kanama
            『British Food Journal』 Vol. 122 No. 7 pp. 2233-2251 (2020/04/01)

            • 知的財産権
            • デザイン
            • 科研費プロジェクト
            • 論文

              関連URL:

              Centers of Gravity: The Effect of Stable Shared Leadership in Top Management Teams on Firm Growth and Industry Evolution

              Agarwal, Rajshree : Serguey Braguinsky : Atsushi Ohyama
              『Strategic Management Journal』 Vol.41 Issue 3 pp. 467-498 (2020/03/01)

              • 経済学
              • 経営学
              • 科研費プロジェクト
              • 論文

                関連URL:

                Product Innovation, Product Diversification and Firm Growth: Evidence from Japan's Early Industrialization

                Braguinsy, Serguy : Atsushi Ohyama : Tetsuji Okazaki : Chad Syverson
                No. 26665 NBER Working Paper (2020/01/01)

                • 経済学
                • イノベーションの経済分析
                • 科研費プロジェクト
                • ワーキングペーパー

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